familieinfo.dk

Batman fakta for børn

Batman er en fiktiv karakter skabt af Bob Kane og Bill Finger til DC Comics og hovedpersonen i DC Universet. Han er DC’s flagskibskarakter. Batman er den meget rige forretningsmand Bruce Waynes hemmelige identitet. Han er en af de mest berømte og populære superhelte. Batman dukkede først op i tegneserier og blev senere brugt i adskillige radioserier, film, tv-programmer, bøger og videospil. Der er også mange legetøj og andre varer, der handler om Batman og andre karakterer og genstande fra den verden, han lever i. Batman bor i den fiktive by Gotham. Batman har en trofast sidemand Robin, hvis identitet er blevet taget op af forskellige helte, normalt hans afdelinger. Batman har været en af de mest populære og kommercielt succesrige superhelte. Anses ofte for at være DC’s flagskibskarakter og firmamaskot.

Tegnebog
Batman blev først udnævnt til “Bat-Man” af Kane. Batman optrådte for første gang i 1939 i Detective Comics No. 27. Han var den anden DC-superhelt, der blev skabt. Den første var Superman. Batmans oprindelseshistorie er, at Bruce Wayne som et lille barn så en røver ved navn Joe Chill myrde sin mor og far, efter at familien forlod et teater. Bruce besluttede, at han ikke ønskede, at den slags vold skulle ske med nogen anden og ville hævne sine forældres død. Han viede derefter sit liv til at beskytte sin by, Gotham City. Wayne lærte mange forskellige måder at kæmpe på, mens han voksede op. Som voksen brugte Wayne et kostume til at skræmme kriminelle, så der ville være mindre kriminalitet i Gotham. Han kaldte sig selv Batman…..

Batmans værktøjer
Batman bruger mange forskellige værktøjer til at hjælpe med at bekæmpe kriminalitet, disse kan variere baseret på de forskellige iterationer af Batman. Bemærkelsesværdige eksempler inkluderer hans bil, som han kalder “batmobilen”, en motorcykel kaldet “Bat-Pod”, og har et specielt bælte fyldt med værktøjer kaldet et “brugsbælte” og især flagermus-formede boomerangs kaldet “Bat-A- Ringer.” Han har også radiosignaler i sine flagermus-ører og kan skyde dem ud til sin fjende. Han har også indbygget tasers i sit jakkesæt, hvilket chokerer sine fjender. I filmen “Batman & Robin” har han skøjter. Han har også en kryptonit ring og en kryptonit launcher. Han har endda en powerdragt og en Bat-Saber (hans version af et lyssværd).

Venner
Batman får ofte hjælp fra andre mennesker i Gotham. Batman og hans nogle af hans forskellige allierede bliver ofte omtalt som Bat-familien. Nogle af disse mennesker tager også kostumer på og bliver superhelte, når de hjælper ham. Nogle af de bemærkelsesværdige mennesker, der hjælper ham, er hans sidemand, Robin (Dick Grayson, Jason Todd, Tim Drake og Damian Wayne), hans butler Alfred Pennyworth, politikommissær James Gordon, Wayne Enterprises CEO og præsident Lucius Fox, og Gordons datter Barbara Gordon. Barbara Gordon blev en superhelt ved navn Batgirl (og brugte senere navnet Oracle). Kommissær Gordon bruger et Bat-Signal, som skinner et lys ind i himlen med en skygge i form af en flagermus på, når han har brug for Batmans assistance. Batman bliver ofte, men ikke altid, vist at være venner med Superman. Han bliver ofte vist som en ven af wonder woman. Batman, supermand og vidunderkvinde omtales ofte som “Treenigheden”. Batman er en del af mange superheltehold, der kæmper mod det onde, især Justice League eller JL for korte, og Justice League Dark eller JLD.

Fjender
Nogle af skurkene, som Batman bekæmper, kaldet hans Rogues Gallery, er Jokeren, Penguin, Ra’s al Ghul, Scarecrow, Talia al Ghul, Poison Ivy, Catwoman, Mr. Freeze, Bane, Riddler, Two-Face og Clayface. På grund af den måde, Batman håndterer kriminelle på, kan han af og til blive set som et fjendtligt politi. Engang blev hans taktik stjålet og brugt mod nogle af medlemmerne af justice league.

Tv
I 1960’erne blev der lavet en live-action tv-serie af Batman og det hed Batman. I Batman var Adam West skuespilleren, der var Batman, og Burt Ward var skuespilleren, der var Robin. Der er også mange tegnefilm med Batman som karakter. Disse omfatter, men er ikke begrænset til, Superfriends, Batman: The Animated Series, Batman Beyond og Justice League. Der er andre tegnefilm og programmer, hvor Batman er en karakter, men han er ikke den vigtigste del af historien, såsom “Birds of Prey”. Dette var en live-action-serie, der handler om Batmans datter, jægeren. Det nyeste show er Beware the Batman.

Film

 • Mange film blev lavet med Batman som hovedperson i 1940’erne.
 • 1966 Batman, baseret på tv-serien, og med Adam West i hovedrollen.
 • 1989 Batman, instrueret af Tim Burton og med Michael Keaton i hovedrollen.
 • 1992 Batman Returns, instrueret af Tim Burton og med Michael Keaton i hovedrollen.
 • 1995 Batman Forever, instrueret af Joel Schumacher og med Val Kilmer i hovedrollen.
 • 1997 Batman & Robin, instrueret af Schumacher og med George Clooney i hovedrollen.
 • 2005-2012 The Dark Knight Trilogy:
 • 2005 Batman Begins, instrueret af Christopher Nolan og med Christian Bale i hovedrollen.
 • 2008 The Dark Knight, instrueret af Christopher Nolan og med hovedrollen Christian Bale.
 • 2012 The Dark Knight Rises, instrueret af Christopher Nolan og med Christian Bale i hovedrollen.
 • 2014-2019 Lego Movies
 • The Lego Movie, instrueret af Phil Lord og Chris Miller med Will Arnett som Batman.
 • The Leg o Batman Movie, instrueret af Chris McKay og med Will Arnett i hovedrollen.
 • The Lego Movie 2: The Second Part
 • 2016 – nuværende DC Extended Universe Movies
 • 2016 Batman v Superman: Dawn of Justice, instrueret af Zack Snyder med Ben Affleck som Batman.
 • 2016 Suicide Squad, instrueret af David Ayer med Ben Affleck som Batman.
 • 2017 Justice League, instrueret af Zack Snyder med Ben Affleck som Batman.
 • 2021 Zack Snyder’s Justice League, instrueret af Zack Snyder med Ben Affleck som Batman.
 • 2022 The Batman, instrueret af Matt Reeves med Robert Pattinson som Batman.