familieinfo.dk

Alt hvad du behøver at vide før Ghostbusters: Afterlife

Er du plaget af mærkelige blinkende lys i trailere? Oplever du en følelse af frygt ved omtale af nøglemestre eller portvagter? Har du eller din familie faktisk set Ghostbusters del et eller to? Hvis svaret er ja (eller nej), så vent ikke et minut mere. Bare se nedenfor og læs de professionelle – io9. Vores høflige og effektive personale er på vagt 24 timer i døgnet for at betjene alle dine Ghostbusters: Afterlife-behov. Det er sandt. I næste uge kommer den længe ventede, direkte efterfølger til de to første Ghostbusters-film endelig i biografen. Og som du måske har hørt, læner filmen sig meget op i en dyb viden om den originale film fra 1984, instrueret af Ivan Reitman. Denne gang er hans søn Jason bag kameraet, og filmen samler historien op omkring 30 år efter, at publikum sidst hørte fra Peter Venkman, Ray Stanz, Winston Zeddemore og Egon Spengler.

Den bedste måde at forberede sig på. for Ghostbusters: Afterlife ville være at leje eller købe Ghostbusters og gense det. Ghostbusters 2 kunne heller ikke skade, men er meget mindre afgørende for at forstå den nye historie. Hvis du ikke har tid, går vi tilbage og rammer de store punkter, der vil sikre, at du er klar til alle de store drejninger i Ghostbusters: Afterlife. Bemærk: Der vil ikke være nogen direkte omtale af Afterlife-spoilere i denne artikel, men der vil være omtaler af ting, der belyser store spoilere i filmen. Så hvis du vil gå helt rent ind, er det nok bedst at undgå.

Hvem er Ghostbusters?
I 1984’s New York City, to videnskabsmænd – Ray Stanz ( spillet af Dan Aykroyd) og Egon Spengler (spillet af Harold Ramis) – skabte en teknologi, der gjorde det muligt for dem at fange og opbevare spøgelser. Sammen med deres ven og videnskabsmand Peter Venkman (spillet af Bill Murray) brugte trioen denne teknologi som grundlag for en virksomhed kaldet “Ghostbusters”. Ghostbusters var dybest set brandmænd, men i stedet for at slukke flammer fangede de spøgelser. Forretningen blomstrede, og så tilføjede gruppen et fjerde medlem, Winston Zeddemore (spillet af Ernie Hudson) for at hjælpe. Til sidst førte stigningen i spøgelsesaktivitet til, at en gudelignende skabning ved navn Gozer ankom til New York i håb om at overtage verden. Men Ghostbusters besejrede hende og hendes udvalgte destruktor, en massiv realisering af en maskot for et skumfidusfirma ved navn Stay Puft. New York City og verden blev reddet.

Er der en større mytologi til Ghostbusters?
På overfladen er Ghostbusters en ret ligetil film om mennesker, der skaber en forretning i 1980’erne og redde verden. Men ja, Ramis og Aykroyd, der både skrev filmen og medvirkede i den, tilføjede et par ekstra lag af mytologi. Hovedsagelig er årsagen til stigningen i spøgelsesaktivitet, at en arkitekt ved navn Ivo Shandor byggede et lejlighedskompleks i New York, der fungerede som dirigent for overnaturlig aktivitet. Shandor håbede, at hans arbejde ville hjælpe med at bringe Gozer tilbage, et gammelt, magtfuldt væsen, der har eksisteret siden 6.000 f.Kr. Den eneste måde at bringe Gozer tilbage på er dog først at få to mennesker til at udføre et ritual, mens de er besat af ånderne fra magtfulde Gozer-allierede, Vinz Clortho, nøglemesteren, og Zuul, portvagten. Onde væsener kendt som Terror Dogs (tænk store tyre blandet med hunde) ankommer til den virkelige verden, jager mennesker – i dette tilfælde Dana Barrett (spillet af Sigourney Weaver) og Louis Tully (spillet af Rick Moranis) – og videregiver essensen af nøglemesteren og portvagten til dem. Når de to udfører et ritual, kan Gozer vende tilbage, hvilket er præcis, hvad der sker.

Hvad skete der med Ghostbusters?
Efter at have besejret Gozer, stod Ghostbusters over for hårde tider i i form af enorm gæld forårsaget af deres bedrifter med at redde byen. De gik fra hinanden i et stykke tid, men blev bragt sammen igen, da et andet ondt væsen, Vigo Karpaten, forsøgte at komme til magten. Ghostbusters besejrede ham selvfølgelig også. Se også det stort set ikke-relaterede (indtil videre) plot af Ghostbusters 2. Efter det ved vi dog ikke, hvad der var det næste. Hvad vi ved fra Afterlife-trailerne er, at Ray Stanz er tilbage i den okkulte boghandel, han ejede i begyndelsen af Ghostbusters 2, og af en eller anden grund var Egon Spengler i den lille by Summerville, Oklahoma. Det er her, vi møder hovedpersonerne i Afterlife, og størstedelen af historien vil finde sted. Også spørgsmålet “Hvad skete der med Ghostbusters?” vil blive afsløret mere detaljeret.

Hvad brugte Ghostbusters til at sprænge spøgelser?
Nu taler vi. Ghostbusters har et par vigtige stykker teknologi, der hjælper dem med at buste spøgelser. Den første er Proton Pack, hovedvåbenet i en ghostbuster. Det er en kæmpe rygsæk/bærbar atomreaktor, der genererer en kraftig strøm af protoner, der omgiver og stopper et spøgelse. Protonerne kommer ud i en strøm via en enhed kaldet en neutrona-stav, som er fastgjort til reaktoren. (Sidebemærkning: Egon og Ray sagde altid, at det kunne være katastrofalt at krydse en protonstrøm med en anden, men i sidste ende var krydsning af dem den eneste måde at gøre noget stærkt nok til at besejre Gozer.)

Engang et spøgelse er fanget af protonpakken, ruller Ghostbusters i en spøgelsesfælde, som er lige hvad det lyder som. Det er en gul og sort enhed, der ligner en skoæske på hjul og suger spøgelserne ind for at fange dem. Ghostbusters kan også detektere spøgelser ved at bruge en PKE Meter; det ligner en stor fjernbetjening, der har lysende ører, der rejser sig op på siderne, jo tættere du kommer på en spektral enhed. Efter et væsen er opdaget, fanget og fanget, bliver de bragt tilbage til Ghostbusters hovedkvarter (et gammelt brandhus i Tribeca) og sat ind i en indeslutningsenhed i kælderen. Et grønt lys betyder, at enheden er klar til at blive brugt, et rødt giver en advarsel. Enheden blev slukket i Ghostbusters en, og udløste spøgelser over hele byen. Endelig kommer Ghostbusters rundt i et køretøj kaldet Ecto-1. Det er en gammel ambulance/ligvogn, som er blevet opgraderet til at kunne opbevare alt Ghostbusters-udstyret.

Hvilke andre vigtige karakterer er i Ghostbusters?
Der er tre andre store karakterer. som er gode at vide for Ghostbusters: Afterlife. Først er Janine Melnitz (spillet af Annie Potts), som var Ghostbusters’ receptionist og en god ven og kollega. Senere blev hun involveret med Louis Tully, en revisor, der endte med at blive Keymaster i Gozers angreb på New York i 1984. Han var også nabo til Dana Barrett. Dana var Ghostbusters’ første kunde, fordi hun boede i Central Park-bygningen, som Ivo Shandor byggede årtier tidligere. Det var hendes lejlighed, hvor Gozers håndlangere først begyndte at vise sig. Hun var kortvarigt romantisk involveret med Venkman, før hun blev besat af portvagten. Senere fik hun en søn ved navn Oscar, som befandt sig midt i hele Vigo-branchen.

Hvad skal jeg ellers vide om Ghostbusters?
Ghostbusters: Afterlife is filled med referencer og nik til mange af tingene ovenfor, både store og små, men der er også mange nysgerrige påskeæg. For eksempel kan det være godt at huske, hvad slik Egon kunne lide, eller hvad Louis havde på hovedet og bestemt mærket skumfiduser. Der er også meget, meget, mere, men du bliver nødt til at vente, indtil Ghostbusters: Afterlife udkommer den 19. november for at finde ud af det.