familieinfo.dk

GI Jane

DEMI MOORE kommer OGSÅ til at forvirre sine kritikere – i GI Jane, en overraskende skrammel dramatisk træning, der helt sikkert vil skuffe dem, der savler efter at se stjernen i Top Gun Barbie. Undskyld, gutter, det eneste hun tager af er hendes hår. Moore spiller Jordan O’Neil, en no-nonsense løjtnant i Navy Intelligence, som bliver den første kvinde til at prøve som Navy SEAL. Ledet af Lillian DeHaven (Anne Bancroft), en feministisk senator fra Texas, bliver Jordan den prøvesag, som næsten alle ønsker at se fejle.

eller kender den øvelse. Det helvede, som Jordan tager fra Master Chief John Urgayle (Viggo Mortensen ryster klichéerne ud af rollen i en stjerneskabende vending) er kun lidt hårdere end de tæsk, Moore tog fra kritikerne efter sin seneste trio af kalkuner: The Scarlet Letter, The Juror og Striptease. I maj rapporterede Newsweek, at “Amerika har mistet sin appetit på skuespillerinden.”

GI Jane burde bringe lysten tilbage. Moore har musklerne og travlheden til at spille denne gåpåmoder. Hun er en af de få kunstnere rundt omkring, der overbevisende kunne overleve SEAL-træning. Moore laver push-ups, squat-hop, kampmanøvrer på hav og land og løber forhindringsbaner med overraskende smidighed. I Ridley Scott (Thelma og Louise, Alien) finder hun en instruktør, der ikke er bange for hårdhed og list i en kvinde. I Danielle Alexandra og David Twohy finder hun manuskriptforfattere, der desværre ikke er bange for formel i en crowd pleaser. Det langt ude klimaks, hvor krigsspil bliver virkelige i Libyen, er et lift fra Top Gun, instrueret af Scotts bror Tony. GI Jane er mest overbevisende, når den undlader glansen, den militære rah-rah og fristelsen til at gøre sin hovedperson til et eksempel. Nede i mudderet med fyrene finder Moore hjertet af sin karakter og en karriere hinsides forfængelighed og hype. Hun har aldrig set bedre ud.

GI Jane
Demi Moore kommer også til at forvirre sine kritikere – i GI Jane, en overraskende skrabet dramatisk træning, der er bundet til skuffe dem, der savler efter at se stjernen i Top Gun Barbie. Undskyld, gutter, det eneste hun tager af er hendes hår. Moore spiller Jordan O’Neil, en no-nonsense løjtnant i Navy Intelligence