familieinfo.dk

Hvem bliver egentlig den næste James Bond? En dybdegående analyse

Så her er vi endelig. No Time To Die er blevet udgivet, og Daniel Craig er blevet banket ud af MI6. Spørgsmålet drejer sig om, hvem der bliver den næste James Bond, nu han har byttet sin Walther PPK ud med en P45.

Og egentlig: hvem ved. Du kan lige så godt få Ouija-brættet ud for at spørge Cubby Broccolis ånd, hvad han mener. For at slå lidt tid ihjel, før vi finder ud af det med sikkerhed, har vi dog nogle gæt på forskellige grader af vildskab.

Det meget længesede øjeblik, hvor den nye James Bond bliver slynget langs Themsen i en speedbåd føles omtrent lige så fjernt, som den gjorde lige efter No Time To Die. Retfærdigvis havde Broccoli tidligere udtalt, at “det kommer til at tage noget tid”.

Intet meget var ændret i september 2022. Castingprocessen er stadig ikke startet, sagde Bond-producer Michael G Wilson på en BFI begivenhed, der fejrer 60 år siden Bond fik sin debut i Dr No, “uanset hvad andre fortæller dig”. Han bekræftede dog, at de leder efter en på samme alder som Daniel Craig var, da han blev Bond. Der vil ikke være nogen genstart af James Bond Jr.

“Vi har prøvet at se på yngre mennesker tidligere,” sagde Wilson. “Men at prøve at visualisere det virker ikke. Husk, Bond er allerede en veteran. Han har haft noget erfaring. Han er en person, der har været igennem krigene, så at sige. Han har sikkert været i SAS eller noget.”

Vi har også en ordentlig jernregel her: ingen over 40 kommer i nærheden af rollen.

“Han [Bond] er’ t et eller andet barn ud af gymnasiet, som du kan tage med ind og starte,” sagde Wilson. “Det er derfor, det virker for en 30.”

Men hvad gør en Bond? Broccoli siger, at han nu er en mere foranderlig figur, end han plejede at være. “Det bliver nødt til at blive gentænkt på den måde, hver skuespiller har gentænkt rollen,” sagde hun. “Det er det, der er så spændende og sjovt ved denne franchise; karakteren udvikler sig. Til sidst, når vi skal tænke over det, finder vi den rigtige person.”

Så ja: det betyder, at James Bond kan være ikke-hvid. Bond “burde være britisk,” sagde Broccoli i 2021 og tilføjede, at “britisk kan være enhver [etnicitet eller race]”.

Men han kan ikke – i det mindste nu – være kvinde. “Vi bør skabe roller for kvinder, ikke bare gøre en mand til en kvinde,” sagde Broccoli, en følelse, som Craig genlød i et par No Time To Die-promo-interviews.

Og, bare for at undgå tvivl, Idris Elba – folkets mester – har sagt ret definitivt, at det ikke er i hans planer.