familieinfo.dk

15 hurtige fakta om Superman

Superman er ikke et magisk væsen, og han kan ikke vinde mod magiske genstande såsom Aquamans trefork eller Wonder Womans sværd. Superman har eksisteret i årtier og er en af verdens mest populære superhelte. Hans berømte blå jakkesæt og røde kappe har gjort ham til et genkendeligt ikon, som mange ser op til.

Men hvem skabte først Superman, og hvorfor er han så populær? Her er 15 hurtige fakta om Superman, som du sikkert ikke vidste.

1. Superman har flere kræfter.
Mange ved, at Superman har mere end blot én magt, men kender du omfanget af hans evner?
Superman har en utrolig styrke, røntgensyn, varmesyn, super fart og evnen til at flyve. Ud over disse velkendte egenskaber har han også en super skarp hørelse og evnen til selvforbrænding. Denne nyere tilføjelse betyder, at Superman kan tvinge sig selv til at eksplodere med den samme kraft som en atomdetonation. Det er derfor, Superman nogle gange omtales som “The Man of Steel”, fordi han virker uovervindelig.

2. Superman-logoet blev varemærkebeskyttet i 1938.
Superman fik sin debut i 1938, og Superman-logoet var varemærket for denne udgivelse. Den første optræden var i DC Comics “Action Comics #1.” Superman er designet og skrevet af Jerry Siegel og Joe Shuster, som kom med det berømte logo.

3. Superman dør flere gange i tegneserierne.
Det er ret almindeligt i DC Comics, at superhelte dør, og det meste af tiden finder de en måde at komme tilbage på. Superman har haft sin rimelige andel af at besøge efterlivet, men han har især ét dødsfald, som skilte sig ud. Det mest ikoniske dødsfald var i tegneserien fra 1993 med titlen “The Death of Superman”. I denne historie bliver Superman slået ihjel af Doomsday, og de dør begge i kamp mod hinanden. Senere bliver Superman bragt til live igen, hvilket ikke var første gang, det skete.

4. Supermans tv-debut var i 1952.
Den første tv-serie om Superman var “Adventures of Superman”, som blev sendt den 19. september 1952. Optagelserne begyndte i 1951, og den amerikanske skuespiller George Reeves spillede Superman. Den var så populær, at der endte med at blive seks sæsoner med i alt 104 afsnit. Det sidste afsnit blev sendt den 28. april 1958.

5. Superman kan ikke håndtere magi.
Kryptonit er Supermans største svaghed; dog har han heller ingen beskyttelse mod magi. Superman er ikke et magisk væsen, han er et menneske med forbedrede funktioner, og han kan ikke vinde mod magi. Denne mangel på beskyttelse betyder, at han er sårbar over for magiske genstande som Aquamans trefork og Wonder Womans sværd.

6. Lois Lane er Supermans elsker.
Superhelte har næsten altid en elsker eller i det mindste en kærlighedsinteresse, og Supermans er Lois Lane. Lois Lane arbejder sammen med Clark Kent på Daily Planet som en prisvindende journalist. De datede i mange år, og fans kunne ikke vente med at se dem blive gift, hvilket de endelig gjorde! Brylluppet falder sammen både i tv-showet Superman såvel som i tegneserien i 1996. Det er vist i udgivelsen af Superman “The Wedding Album #1.”

7. Superman fik sine kræfter fra sin hjemplanet.
Superman voksede op på planeten Krypton, og det menes, at hans kræfter kom herfra. Tyngdekraften på Krypton er meget højere end på Jorden, så dette gør indbyggere naturligt stærkere end et menneske opvokset på Jorden.

8.Ensomhedens fæstning er Supermans hovedkvarter.
Supermans hovedkvarter ligger i, hvad der er afbildet som et frosset landskab meget langt fra civilisationen. Ensomhedens fæstning er Supermans sted for trøst og bruges lejlighedsvis som hans arbejdsplads. Den dukkede første gang op i Action Comics #241, som blev udgivet i juni 1958.

9. Superman er afhængig af Batman som en ven.
Da Superman og Batmans veje krydsede hinanden i DC-universet, gav Superman noget kryptonit til Batman. Han gav den til Batman og spurgte, at hvis han nogensinde kom ud af kontrol, så skulle Batman bruge den til at stoppe ham.

10. Clark Kent er Supermans alter ego.
Hver superhelt har deres alter ego, og Supermans er Clark Kent. En landmand og hans kone opfostrede Clark Kent i Kansas, efter at de fandt ham som baby. Hans jordfamilie opdragede ham som andre mennesker og gav ham modet til at kæmpe mod det onde. Kent flyttede derefter til byen Metropolis, hvor han blev journalist for Daily Planet.

11. Superman er 6’4″ (193 cm) høj.
Vi ser de fleste superhelte som modige sjæle, der risikerer deres liv, og deres udseende er ofte perfekt. Superman var en af de første superhelte, der lignede “den perfekte mandsfigur”, med sine store muskler og perfekte kulsorte hår. Superman er 6’4″ (193 cm) høj og vejer 225 lb. (102 kg).

12. Kryptonit er Supermans svaghed.
Selvom Superman er en helt, er han ikke uovervindelig, og han kan komme til skade ligesom os mennesker. Den glødende grønne sten, der er Kryptonite, er Supermans største svaghed. Når han er i nærvær af stenen, undertrykker den hans styrke. Superman er også svækket af anden farvet Kryptonit, ikke kun grøn. Andre elementer såsom rød solstråling vil også skade Superman, når de er i store mængder.

13. Lex Luthor er Supermans ærkefjende.
Enhver superhelt har sin ærkefjende, og Supermans er Lex Luthor. Luthor er en genial hjerne, der manipulerer og narrer Superman ind i alle mulige klæbrige situationer. Selvom Superman er fysisk magtfuld, har han ikke det samme intellekt som Luthor.

14. Superman valgte at være journalist, så han er den første til at vide breaking news.
Når Superman er i sin menneskelige skikkelse som Clark Kent, arbejder han som journalist for Daily Planet. Dette var et snedigt karrierevalg af Superman, da branchen er den første til at finde ud af breaking news. At være journalist betød, at Superman var den første, der hørte om kriminalitet eller fortræd. Dette gav ham en stor fordel ved at fange de onde og være den første på en scene.

15. Kal-El var supermands oprindelige navn på planeten Krypton.
Superman blev født på planeten Krypton og fik navnet Kal-EL. Clark Kent var det navn, han adopterede fra sin jordfamilie og navnet på sit alter ego. Superman er en af verdens mest berømte helte, og han er et idol for mange. Hans enkle glatte udseende, jakkesætsdesign og iøjnefaldende logo fortsætter med at underholde og tiltrække folks opmærksomhed. Denne højtelskede superhelt var en af de første, der dukkede op under DC-mærket, og han er en af de mest populære.